מחילה בלב האם צריך לספרה?

שאלה:

בס"ד
שלום עליכם כבוד הרבנים הגאונים שליט"א
רציתי לשאול משהו שקרה לי עם רצועות של תפילין-במהלך השנים האחרונות החלפתי מס' רצועות בעקבות כל מיני בעיות שהיו,כרגע בפעם האחרונה התייאשתי ומחלתי בלב,האם כאשר רוצים להחליף לי את הרצועות עפ"י דין האם אני חייב לגלות שמחלתי בליבי ורק אם ירצה המוכר להחליף שיחליף? או שמא אין בכך צורך?האם זה דבר "חלק" במבחינת גזל?
והאם זה לא נקרא שח"ו אני לא מקיים "ודובר אמת בלבבו"?
אשמח למקורות והסבר
תודה רבה לכם על הכל , הזיכוי הרבים כאן באתר פשוט מדהים!
חיילכם לאורייתא,ישר כח גדול לכולם,שיהיו כל הישועות בקרוב אכי"ר.

תשובה:

שלום וברכה,

הקצות והנתיבות פוסקים שמחילה בלב אינה מחילה. ולמרות שמחילה אינה צריכה אבל צריך שיבטא את המחילה בפיו ולא מועילה מחילה בלב. ולכן אתה יכול לחזור לבעל החנות ולתבוע את החלפת הרצועות.

בהצלחה.

מקורות:

קצות ונתיבות סימן יב ודלא כמסגת השלחן.