שאלה:
תודה רבה על התשובה המהירה הרב, ובמידה והסירים הונחו על השיש כשהם רותחים? או זה שהיו לידם סירים טרפים וכנראה שבושלו אחד ליד השני? לא עדיף להכשיר אותם מספק?
תשובה:
אם השיש היה לח והיו בו בליעות בני יומם [נדיר] או שהיה מלוכלך במאכל שאינו כשר, כדאי להכשיר. אבל זה נדיר. לכתחילה נזהרים לא לעשות את זה אבל בדיעבד את לא חייבת הכשרה.
אבל אם ארצה להכשיר זה בכלל אפשרי? כי אני לא יודעת ממה עשויים הסירים זה סוג של חומר חדש, והבנתי שיש חומרים שלא ניתן להכשיר, ואם כן אז אפשר על ידי ליבון על הגז? תודה רבה הרב
אם את לא יודעת ממה זה עשוי איך אדע אני?? אבל אין צורך להכשיר, ואין טעם לעשות דברים מיותרים.
אז האם אני לא צריכה ללבן את הגז לפני שאני מכינה לעצמי אוכל בסירים שלי? כי ככה אמר לי רב לעשות אבל מהתשובה שלכם הבנתי שזו חומרא.
זו חומרא, בדרך כלל זה מתלבן מאליו בשעת הבישול.
השאר תגובה