עמידה בפני ספר תורה המונח על השולחן

שאלה:

שלום לרבנים בתקופה שהיתפללנו בחצרות הוציאו את ספר תורה והניחו אותו על שולחן משרדי (גובה השולחן כ 73 ס"מ) שזה פחות מעשרה טפחים האם יש חובה לעמוד בקריאת התורה במצב זה או שאפשר לשבת למרות שאני לספר התורה נמצאים באותה רשות
אשמח למקורות כמה שיותר

תשובה:

אין חיוב לעמוד באופן זה כיון שהספר נמצא במקומו, רק כשהספר הולך יש חובה לעמוד, הנקודה היא אחרת, שבאופן זה שהוא נמצא באותה רשות, אסור להפנות אליו את הגב.

מקורות:

ראה שער הציון קמו יח.