מעשה שבת על ידי גוי בעסק הפתוח בשבת

שאלה:

יש לי אתר באינטרנט שמציע שירותי גרירה לרכבים תקועים, בדרך זו, פותחים את האתר באינטרנט ומתקשרים ואני [יהודי] עונה ומכוין אותם לאדם עצמו שנותן שירותי גרירה כאשר על כל גרירה אני [יהודי] מקבל ריוח. סכום מסויים
שאלתי האם בשבת אני יכול להפעיל את האתר על ידי גוי דהיינו שגוי יענה לטלפונים ויתן את השירות?
להדגיש. אין מופיע שמי באתר
הגוי לא יעבוד אצלי אני רוצה למכור לו את האתר מיום שישי עד יום ראשון תמורת סכום נקוב שייקבע בינינו וכל הריוח יהיה שלו

תשובה:

מבחינת הנושא הזה של מעשה שבת ושכר שבת הדבר הזה אפשרי באופן עקרוני, ככל שלא ידוע שזה אתר של יהודי ואין חשש מראית העין, אם תעשו ביניכם חוזה תקף זה בסדר. אבל זה יועיל רק בחו"ל כאשר הלקוחות גויים, אבל לעזור ליהודים לחלץ את הרכב כדי שיוכלו לנסוע בשבת, זה ודאי אסור, ממש בגדר לפני עיור לא תתן מכשול… אסור לסייע בדבר כזה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.