הכרזה על פשיטת רגל

שאלה:

בס"ד
אדם שחייב כספים ואין באפשרותו לשלם, האם יכול להכריז על פשיטת רגל?

תשובה:

שלום וברכה,

פשיטת רגל זה לא פטור הלכתי. אדם חייב לפרוע את חובותיו מכסף שיש לו אחרי שיישאר לו מחיה מצומצמת לעצמו. לפי הלכה אין הבדל אם יכריז על פשיטת רגל או לא, אם אין לו כסף כלל אין לו חובה למכור את עצמו ואת החיים בסיסיים. ואם יש לו כסף או רמת חיים, יישאר חייב גם אם הכריז על פשיטת רגל.

אם מדובר בחברה בע"מ שפושטת רגל ולא היה ניהול רשלני, והחברה לא צלחה מותר להכריז על פשיטת רגל ואז נפשר מהחובות גם מצד ההלכה, מאחר וכך היה ההסכם מתחילה שהחוב הינו לחברה בלבד. אולם דווקא אם החברה באמת פושטת רגל ולא מעלימים כספים ורכוש.

בהצלחה ועושר רב.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן צז גבי לווה שאינו פורע ודיני סידור שמסדרים לבעל חוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. פושט רגל ע"פ חוק יכול להיות גם אדם יחיד . אם החובות הם מבנקים אפשר לומר שיכול להכריז על פשיטת רגל [כמובן לפי החוק] כי הבנק מלוה על דעת החוק ועל דעת עיסקא ומחשבן הפסדים אלו.