מחשבה על ה'

שאלה:

שלום כבוד הרב,

בכל פעם שאני חושבת על ה' יתברך אני מקיימת מצווה ? גם אם זה במקרים של סתם מחשבה כמו "ה' נוכח כאן" "ה' איתי" "הוא מסתכל עלי"
וגם מה בנוגע למקרים שאני מגלה אהבה כלפיו בגלל התפעלות מכל היצורים שהוא ברא והטבע והכל בעצם ? האם לדוגמא שאני מתבוננת על פרח על הפרטים הקטנים שלו וחושבת "איזה מוכשר אתה איזה אומן" (לפעמים פונה אליו בגוף ישיר מפני שאני יודעת שהוא קורא מחשבות)

תשובה:

בהחלט. מצות האמונה בה' ומצות אהבת ה' הן מהשש מצוות התמידיות, ובכל רגע שאת זוכרת זאת או מכניסה בליבך כל זאת, את מקיימת מצוה זו.

שנזכה.