העונה אמן על ברכות השחר אם יוצא ידי חובה?

שאלה:

שלום וברכה,
האם כשאני מברך ברכות השחר ואדם אחר שומע ואומר "אמן", האם יוצא בזה ידי חובתו ואינו צריך לברך בעצמו?

תשובה:

כדי להוציא אחר ידי חובה לא די לשמוע ולענות אמן, צריך שהמברך יכוון להוציא את השומע והשומע יכוון לצאת ידי חובה בברכתו, ולכן אין בעיה להאזין ולומר אמן כל זמן שבכוונתו לברך לבד, וכך ראוי לעשות, שכל אחד שבקי ויודע לברך יברך בעצמו למעט אם יש לו ספק ברכות, נניח היה ער כל הלילה…