לצאת מספק ברכה אחרונה

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש הרבה פעמים שאני אוכל דברים שיש לי ספק גדול אם אכלתי כזית בזמן אכילת פרס או אם אכלתי כזית בכלל (לדוגמה בוטנים) ורציתי לדעת אם יש אפשרות פשוט לשתות רביעית מים כדי להתחייב בברכה אחרונה נפשות (כי ממה שהבנתי במקרים שאני לא צמא זה לא מועיל ואני לא מתחייב בנפשות) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם יש לך הנאה מהמים, נניח אתה קצת צמא, אז זה פתרון טוב, ואם לא, תשתה משהו ממותק וזה ודאי יפטור את הבעיה.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. אני לא בטוח אם אני צמא או לא אז אני יכול לברך שהכל על מסטיק ואז לשתות רביעית מים? ואני לא יודע אם אני צמא אבל המים קרים מאוד ואני נהנה מהקרירות של המים

  2. לא תרויח, כי אמנם פטרת ברכה ראשונה בממתק אבל הברכה אחרונה היא רק על שיעור וזה אין לך כאן, לכן אמרתי משקה ממותק, אבל אני בטוח שכאשר אוכלים בוטנים נהנים מהמים.

  3. מחילה, כנראה לא הסברתי את עצמי טוב, התכוונתי לברך ברכה ראשונה על מסטיק ולכוון לפטור את המים כדי לצאת מספר ברכה ראשונה שיכול להיות שאני לא מספיק צמא כדי לברך על המים, ולשתות רביעית מים, והחיך נהנה מהקרירות של המים זה מחייב אותי בנפשות?