זכויות יוצרים במתכוני אפייה

שאלה:

פורסם מתכון לעוגה (באפליקציית 'אינסטגרם', שנחשפים אליו עשרות אלפי אנשים).
אשה ניסתה את המתכון ויצא לה מוצלח, וכעת רוצה לאפות על מנת למכור לאחרים. מפרסמת המתכון כתבה שאינה מרשה להשתמש בזה אלא לצורך פרטי ולא מסחרי.
א. האם יש בזה בעיה של זכויות יוצרים
ב. במידה ויש בעיה – האם שינוי כלשהוא יועיל שזה כבר נחשב דבר אחר.

תשובה:

שלום וברכה,

שימוש מסחרי הכוונה שמפרסמים את המתכון עצמו בפרסום מסחרי – פרסום ברשת, או העתקה לספר מתכונם שרוצה להוציא לאור. ולא הכוונה לאפות עוגות לפי המרשמים ולמכור, שעל זה לא ניתן לאסור.

בהצלחה.