שכן שדורש ניקיון נוסף בקומת כניסה

שאלה:

אנחנו זוג מבוגרים גרים בקומת כניסה ועד הבית מנקה פעם בשבוע את חדר המדרגות, אבל במשך השבוע הכניסה מתלכלכת וזקוקים לנקיון נוסף בקומת הכניסה , מאחר והלכלוך בכניסה מפריע לנו בקשתי שינקו יותר מפעם בשבוע ואמרו שזה לא אפשרי לכן אני מנקה את הכניסה יותר מפעם בשבוע האם אני יכולה להוריד מהעלות של ועד הבית

תשובה:

שלום וברכה,

אם הדברים נכונים שהקומה שלכם מלוכלכת וצריך ניקיון נוסף, מותר לכם לנקות ולהפחית מתשלום של וועד הבית. אם המצב לא מחייב ניקיון נוסף, ורק אתם כאנשים שאוהבים ניקיון מעוניינים בניקיון נוסף, לא ניתן להפחית מתשלום וועד הבית. ולכן צריך לבדוק את המציאות, אם וועד הבית מסכים שצריך אבל אין לו אפשרות כזו, אתם יכולים לנקות לבד ולהפחית מהתשלום. ואם יש וויכוח ביניכם לוועד הבית יש לקבל חוות דעת חיצונית.

בדרך כלל הקומת כניסה מתלכלכת מהר וצריך ניקיון נוסף, אבל יש לבחון את הדברים כאמור.

בהצלחה.