גביע של קידוש – תשמיש מצוה?

שאלה:

שלום וברכה. האם לגביע של קידוש יש קדושה שיהיה אסור לשתות ממנו סתם ביום חול? תודה

תשובה:

לא, אין לגביע שום קדושה. לפי דעתי הוא גם כלי נוי ולא רק מיועד לרוממות המצוה. אגב, גם אם היינו מגדירים אותו כתשמיש מצוה [לא תשמיש קדושה, זה ברור], לחלק מהפוסקים זה רק אוסר תשמיש בזיון ולא תשמיש חול.

מקורות:

ראה במשנה ברורה בסי' כא ס"ק ד שלולב או סוכה העומדים לשימוש בשנה הבאה אסור להשתמש בהם תשמיש של חול בשאר ימי השנה, ומקורו בב"ח שם וראה ביאור הלכה שם מדעת החולקים.