לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לתת מתנה בשעת פירעון ההלוואה

שאלה:

שלום לכב' הרב,
אני ואחי בחורים צעירים רווקים, לפעמים אני מביא לו כסף.
לויתי ממנו כסף, האם מותר לי להחזיר לו יותר ממה שלויתי יחד עם כסף כפי שאני נותן לו בדרך כלל. האם צריך להפריד בין הנתינה להלוואה ואם כן כיצד ?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לתת תוספת בשעת הפירעון גם אם התוספת ניתנת במתנה ולא בתורת ריבית. ולכן צריך לפרוע לו את החוב ואחרי הפירעון או לפני הפירעון יתן לו את המתנה, ובלבד שהמתנה לא באה בגלל ההלוואה.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע יו"ד סימן קס סעיף ד. וראה בנו"כ שם שהקשו משו"ע חו"מ סימן רלב ומה שתירצו תירוצים שונים.