איסרו חג בארץ ישראל ובחוץ לארץ

שאלה:

1. יש מנהג כלשהו להמשיך את איסור הכיבוס, התספורת והגילוח של חול המועד גם ביום איסרו חג בארץ ישראל? (באיסרו חג פסח תספורת וגילוח אסורים מצד חיובי האבלות בספירת העומר)

יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושאים אלו?

2. בחוץ לארץ- יש בכלל איסרו חג אחרי יום טוב שני של גלויות בכל שלושת הרגלים?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר מנהג לאסור כיבוס באסרו חג, יש כן כידוע את הנהגת החזון איש שהסתפק מאוד לגבי גבולות הארץ בענין זה, ושמר בצינעה על איסורי יום טוב שני גם בבני ברק, אבל זו לא ההנהגה הרווחת כמובן.