העולה לתורה האם אומר חזק חזק? / כשהבעל קורא עולה אחרון

שאלה:

שלום וברכה,

האם בעל קורא שעולה לעלייה שבה מסיימים אחד מחמישה חומשי תורה כגון שעולה לחתן תורה, והוא במקום בו נהגו לומר חזק חזק ונתחזק לעולה, כפי שאני יודע, בדרך כלל העולה בעצמו אינו אומר זאת כיון שמדובר בהפסק, ורק הקהל אומר ולאחמ"כ הבעל קורא חוזר ע"ז. האם במקרה זה בו הבעל קורא הוא בעצמו העולה, האם גם כאן הוא לא חוזר על זה?

תשובה:

בשו"ת רבבות אפרים ח"ד סי' פ כתב שבאופן זה שבעל קורא הוא העולה אחרון, לא יאמר חזק חזק אלא לאחר הברכה [על עצם דין זה שהעולה אינו אומר חזק, ראה קצות השלחן בדי השלחן סי' פד אות כב].

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היה לי פעם מקרה כזה והסתפקתי אם לבגיד לאחר הברכה או לאחר הקדיש. כפי שראיתי נוהגים שכשהולה האחרון צריך לברך הגומל יברך אחרי הקדיש.

  2. יש חילוק גדול, הגומל אינו קשור לנושא של הקריאה, רק הפומביות היא הסיבה שכך נהגו לעשות, אבל החזק חזק נאמר על הקריאה.