קריאת תורה בשבת שמיני עצרת

שאלה:

בס"ד
מועדים לשמחה !
1. בשמיני עצרת שחל בשבת , קוראים את קריאת התורה לשמיני עצרת כפי שמופיע במחזור או שיש קריאה מיוחדת לשבת ?
במחזור מופיע קריאת התורה לשבת שחל בחול המועד , השנה לא קראנו זאת . האם יש לקרוא בשבת הקרובה בשמיני עצרת ?
2. מה קוראים בתורה במנחה של שבת ושמיני עצרת השנה ? לא מופיע אצלי במחזור החג .

תשובה:

בשמחת תורה הקריאה היא פרשת וזאת הברכה, אחר כך יש גם מפטיר בקרבנות היום ותחילת פרשת בראשית. הכל מופיע במחזור. אין התייחסות נוספת מחמת היותה שבת, למעט החלוקה של העליות שבשבת זה מחולק לשבעה אנשים.

במנחה יקראו בתחילת פרשת בראשית כמו כל שבת שקוראים מתחילת השבת הבאה.