מתי מסיימים את התורה / הושענות

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה מועדים לשמחה !
מתי מסיימים לקרוא את התורה ? לפני שמיני עצרת או בשחרית של שמיני עצרת ?
הרי בערבית של ליל כניסת שמיני עצרת תמיד בבית הכנסת עושים את ההקפות .
2. הושענות יש רק בחול המועד ? ההושענה האחרונה היא הושענה רבה שתחול השנה ביום שישי ?
3. בחג הסוכות שחל בשבת הקודמת , היה צריך לומר הושעות ליום ראשון או הושענות לשבת שמופיעות במחזור החג ?
4. איסור חג מותר בכל מלאכה כיום חול רגיל ומותר כבר ממוצאי שבת לכבס ?
חג שמח !

תשובה:

שלום וברכה

בפועל קוראים את פרשת וזאת הברכה עד סופה עם החתן תורה בחג בבוקר, השמחה מתמשכת על כל היום כולו, גם בליל החג.

נכון, מחר מסיימים את אמירת ההושעות, כאשר אומרים בעצם את כל השבע, ומקיפים שבע פעמים את הבימה, ואחר כך יש את התפילות המיוחדות להושענא רבה שהם גם חלק מההושענות של יום זה.

הושענות לשבת.

אכן, ממוצאי שבת מותר לכבס כרגיל.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    תודה על התשובה.
    בקשר להושענות של שבת קודמת שחל חל הסוכות , במחזור מופיע הושענות ליום טוב ראשון של החג (הושיענו בחגיגת יום אחד) והושענות לשבת. אכן היה צריך לומר הושענות לשבת ולא של יום טוב ראשון ?