יובש בידים – חובת נטילת ידיים

שאלה:

נא לא לפרסם,
אני סובל מיובש בגב היד במהלך החורף. דבר הגורם לי לחתכים בעור אם אני לא שם משחה כמה וכמה פעמים ביום.
כדי להקל מעלי את חומרת היובש, הייתי רוצה לשטוף ידיים במהלך כל החורף (גם לאחר שירותים,גזיזת ציפורניים וכו'-כל מה שכתוב בהלכה שצריך) רק עד סוף פרקי האצבעות.
1) האם זה בסדר?
2) אם אני שוטף בשירותים(לאחר עשיית צרכים) עד סוף פרקי האצבעות, ויוצא לחוץ ומנגב, כיוון שאין לי אפשרות ליטול בכיור שאינו יחד עם אסלה, האם לחוש למה שנאמר "אם תלמיד חכם הוא משכח תלמודו וכו'" או שזה בסדר?

תשובה:

שלום וברכה

1. לא הייתי מוותר על נטילת ידים כהלכתה, תברר על משחה טובה, יש דברים יותר איכותיים ממה שמוכרים בכמה שקלים, אבל לא הנטילה כהלכתה היא מה שתשנה, וחבל.

2. אין לחשוש.

חג שמח.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לאוכל וודאי שאני נוטל כראוי,
    רק לגבי אחרי יציאה מהשירותים רציתי להקל מעלי,
    לענ"ד האמת היא שדווקא מה שגורם לזה זה השטיפות ידיים-הלחות וכו',ולכן דווקא אם אקל מעליי בזה- היובש יפחת פלאים לענ"ד.