אין לי זמן להניח תפילין

שאלה:

שאלה
בנושא:

הנחת-תפילין:

ישראלי במיעוט-בזמן-פנוי
בימי החול שלו
ויכול רק 1 מתוך 2 אפשרויות:
מה מביניהן
יותר חכמה ורצויה:
ה-1:
להניח תפילין בחדר לבד
בביתו הפרטי
כאשר עדיין לילה מוחלט =
לפני זמן עלות השחר המוקדם ביותר,
ולהשאר לבוש איתם עליו עד הזמן המינימאלי ביותר האפשרי בבוקר
= זמן משיכיר = זמן טלית ותפילין.
-ואז למשש בהן ולחשוב ברכת התפילין,
ולומר תפילה קצרה ולהוריד.
ודהיינו שאת כל עצם ההתלבשות בתפילין הוא מקיים כאשר עדיין: לחלוטין-לילה. = לפני עלות השחר המוקדם ביותר. ופשוט משאיר אותן עליו עד ללאחר מכן שכבר כן נכנס זמן טלית ותפילין. כי אין אפשרות זמנים שיוריד אותן לגמרי ואז יחזיר אותן לאחר זמן שיכיר = זמן טלית ותפילין.
כי זה חלון-זמן מאוד לחוץ לו לסיים כל-התעסקות שאפשר.

האפשרות-ה-2:
להניח תפילין מאוד-קרוב לזמן השקיע,
בלי יכולת להתחייב שיצליח
לפני השקיע של השמש,
מה שאומר שייתכן שיניח
רק
בין
השקיעה
לבין זמן צאת הכוכבים.
ודהיינו שייתכן שיצליח
להתחיל וגם
לסיים
להניח תפילין לפני שקיעת השמש,
-אבל קיים סיכון ממשי:
שלא, = שכאשר יניח זה יהיה אחרי השקיעה.

———— תודה ————
על עזרתכם,
רפואה שלמה
לעם ישראל.

תשובה:

אתה מזכיר לי סיפור, של אדם שבא לרב, ושאל אותו, שיש לו רק חצי שעה ביום ללמוד תורה, מה עדיף, לימוד גמרא או מוסר? אמר לו הרב בחכמתו: תלמד מוסר ואז תגלה שיש לך עוד הרבה זמן ללמוד…

נולדנו בשביל להניח תפילין!!!! נולדנו בשביל להתפלל כמו יהודים!!! בשביל מה יש לנו זמן אם לא בשביל זה?? יש לחזקו להיות גאה בעל עקרונות חזקים ולקיים את המצוות כראוי! יש 24 שעות ביממה שכל תכליתם קיום התורה והמצוות כל שאר העיסוקים הם רק כדי לאפשר חיים כאלו…

חג שמח.