ספר מפתח שלמה

שאלה:

התלבטתי לגבי מקור הספר "מפתח שלמה" אם הוא בכלל הגיע מידיים יהודיות, שכן הוא מציג דברים ששייכים לנצרות כמו צלבים וכו', מה שמעיד שכלל אינו שייך לשלמה המלך… אבל מה שלא ברור לי הוא כיצד אתר מובהק של דברי תורה נתן גישה לקרוא בספר בין שלל הספרים? אשמח אולי לרעיון מכאן

תשובה:

שלום וברכה

הספר הזה נודע לראשונה במאה ה13 תקופה מאוחרת ביותר, כמו כן יחוסו לשלמה המלך מאוד מפוקפק מחמת השפה בו נכתב הסגנון וכו', כך שלא הייתי מתייחס לזה בחרדת קודש.