שינה ביום כיפור

שאלה:

שלום לרבנים
יש לי שאלה בבקשה.. רוצה לציין שאני אישה.
ביום כיפור האחרון אמנם אמרתי ערבית וקראתי תהילים בלילה אבל התעוררתי מאוחר היום כך שפספסתי את שחרית. ואמרתי רק את מנחה ונעילה
אני מאוד מצטערת שלא התעוררתי מספיק מוקדם לבקש רחמים אך פחדתי שזה יקשה עלי להעביר את הצום..
באופן עקרוני, יש חיוב לאישה כמו לגבר לקום מוקדם ולהגיד שחרית בפרט בכיפור? אני ספרדיה (באןפן כללי אני נוהגת להגיד רק מנחה)
יש בעיה לאישה לקום מאוחר ביום חשוב זה או שזה לא משנה מאחר ואני חייבת בתפילה אחת ?(חוץ מנעילה שזה חשוב בלי קשר)
אשמח להסבר.. כמובן שיש בי חרטה ובלי נדר אהיה טובה יותר שנה הבאה. אך רציתי לדעת אם מה שנהגתי היה לא בסדר או שאין בכך בעיה עקרונית?
תודה לכם!

תשובה:

מבחינת חיוב התפילה אין הבדל בין יום כיפור לשאר ימות השנה, אבל כמובן החכם עיניו בראשו, הרי היום הזה נועד לנו לתפילה וחזרה בתשובה ולא כדי לבלותו בשינה, ולכן ראוי לכל אדם איש ואשה להרבות בתפילות ביום הזה בוידויים ובתיקון המעשים.

שנזכה כולנו לשנה טובה ומבורכת!