מעשרות על רווחי החברה שבבעלותי

שאלה:

שאלתי היא בנוגע דיני מעשרות.
האם עלי להפריש מעשרות מהרווחים של החברה שלי או רק מהכסף שאני מושך בכל חודש.
לדוגמא, אם החברה שלי הרוויחה 10,000 ש"ח בחודש והמשכורת שמשכתי לשימוש אישי היא 5000, האם עלי להפריש 10 אחוז מ 10,000 או 10 אחוז מ 5000?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בכסף שממשיך להיות מושקע, או שניתן להוצאות שונות על העסק, הוא לא מחושב כרווח לענין מעשר כספים, אבל אם יש לך חשבון של החברה ששם זה סתם שוכב וזה בבעלותך, יש לעשר.

שיהיה שנה של שפע!