חלק מהורים שלא משלמים שכ"ל

שאלה:

אני מנהל בית ספר
יש לנו כיתה של ילדים בגיל 2-3
והרבה מן ההורים לא שלמו , האם מותר לשלוח מכתב לכל ההורים , שבאם לא ישלמו לא נפתח את הכתה אחר סוכות ואלו שלא משלמים הם גורמים הפסד למי שכן שילם , האם זה ח״ו גנבה מהורים שכן שלמו , או שמותר בגלל שאם לא ישלמו אלו שחייבים לא יהיה כדאי לפתוח את הכתה שזה לא משתלם להחזיק צוות בכזה צורה , אודה אם כבוד הרב יענה כמה שיותר מהר , תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לכם לאיים שאם לא ישלמו אתם לא תפתחו כיתת לימודים אחרי החגים. אבל אם ח"ו יקרה הדבר שלא תפתחו את הכיתה אחרי החגים תצטרכו להחזיר את הכסף להורים ששילמו עבור המשך השנה.

בהצלחה.

נימוקים:

מותר לאיים על ההורים כיון שהם חייבים לשלם עד סוף השנה. אבל ההורים ששילמו עד סוף השנה יש להם זכות לדרוש שאם הכיתה נסגרת שיחזירו להם את הכסף.