שאלה:
שלום רכשתי מכונה לייצור פסטה ביתית. המכונה תוצרת איטליה. לפי הוראות השימוש של המכונה כתוב שאין לשטוף במים בשום אופן מכיוון שהמכונה עלולה להחליד ולהיהרס. שאלתי היא האם המכונה חייבת בטבילת כלים או שניתן להתיר להשתמש ללא טבילה מכיוון שהרי הבצק עובר בישול נוסף בכדי להיות ראוי לאכילה? תודה רבה
תשובה:
בכל הכלים הללו שמשמשים את האוכל לפני שהוא ראוי לאכילה, טובלים בלי ברכה, מחמת דברי הרמ"א על סכין של שחיטה שחייב טבילה בלי ברכה. העצה שלנו בכלים אלו, לקלקל בו משהו משמעותי המצריך תיקון אומן, ואז האומן היהודי שמתקן אותו, הוא זה העושה את גמר הכלי.
בהצלחה
תודה רבה. כלומר הדרך היחידה לפטור את הכלי מטבילה היא לקחת אותו לבעל מקצוע יהודי ש'יבנה' את המכונה מחדש?
הגדרה מוגזמת… מספיק שיעשה בו משהו שצריך ידע או חוש טכני כדי לבצע, לא הוצאת שני ברגים וכדומה…
לכאורה צריך לשים לב שכמות שאי אפשר לשטוף נשאר שאריות של קמח ובצק במכשיר, להסבר עלול לגרום לחרקים.
למה הרמ״ה מחייב סכין של שחיטה בטבילה (ללא ברכה)?
משום שלפעמים משתמשים בו באקראי לאכילה, ראה פרי תואר סי' קכ ס"ק ח. ויש לעיין בזמנינו וצ"ע. בפרי חדש שם כתב שגם מה שאינו כלי סעודה כי לא משמש לגמר הבישול עדיין יש לזה תועלת למאכל ויש לטבול ללא ברכה
השאר תגובה