הכשרת מחבת טפלון

שאלה:

שלוםרב, מחבת טפלון חלבית שטיגנו בה בשר בטעות, האם אפשר להכשירה?

תשובה:

שלום רב

כיון שמשתמשים בה במעט מאוד שמן ראוי להחמיר שלא להכשיר אותה, כיון שהיא טעונה ליבון ולא ניתן לעשות זאת במחבת כזו, ויש שהקלו בזה במחבת שאינה בת יומה, כלומר שלא השתמשו בה לחלב ממש ב24 שעות האחרונות.

מקורות:

ראה בשו”ת אגרות משה (אבה”ע חלק ד’ סוף סי’ ז’) שכתב שאפשר להגעיל כלים העשויים מטפלון. אולם במחבת כתבו כמה פוסקים ראה יסודי ישורון ו קנב, מבית לוי ח”א עמ’ לד, ואורחות הבית לגר”מ שטרנבוך עמ’ צ (וכן הביאו בשם הגרי”ש אלישיב זצ”ל), שמכיון שאין רגילים להשתמש בו עם הרבה שמן לא מועיל לזה הגעלה, כמו כן אי אפשר לנקותה יסודי וזה תנאי בהגעלה, וליבון אינו שייך בזה מכיון שהחומר יתקלקל על ידי האש, לכן, ככל שאין בזה הפסד מרובה אין להקל.