טבילת מכונת פסטה

שאלה:

שלום רכשתי מכונה לייצור פסטה ביתית. המכונה תוצרת איטליה. לפי הוראות השימוש של המכונה כתוב שאין לשטוף במים בשום אופן מכיוון שהמכונה עלולה להחליד ולהיהרס. שאלתי היא האם המכונה חייבת בטבילת כלים או שניתן להתיר להשתמש ללא טבילה מכיוון שהרי הבצק עובר בישול נוסף בכדי להיות ראוי לאכילה? תודה רבה

תשובה:

בכל הכלים הללו שמשמשים את האוכל לפני שהוא ראוי לאכילה, טובלים בלי ברכה, מחמת דברי הרמ"א על סכין של שחיטה שחייב טבילה בלי ברכה. העצה שלנו בכלים אלו, לקלקל בו משהו משמעותי המצריך תיקון אומן, ואז האומן היהודי שמתקן אותו, הוא זה העושה את גמר הכלי.

בהצלחה

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. משום שלפעמים משתמשים בו באקראי לאכילה, ראה פרי תואר סי' קכ ס"ק ח. ויש לעיין בזמנינו וצ"ע. בפרי חדש שם כתב שגם מה שאינו כלי סעודה כי לא משמש לגמר הבישול עדיין יש לזה תועלת למאכל ויש לטבול ללא ברכה