צדקה כחלופה מתשלומי נזקים

שאלה:

שלום, לפני כמה ימים נתקעתי ברכב ומרוב לחץ לצערי ברחתי. הסתכלתי על הנזק וכפי שבדקתי עלותו בין 300- 800 (הסתכלתי מהר והייתי מאוד לחוצה אבל ראיתי שנפל משהו מקדימה שמומחים שבדקתי באינטרנט אמרו שזה בין 300 ל800) שמתי צדקה לטובת הרבים בסכום של 350 שקל כי אין לי הרבה כסף, אני רווקה ולא עובדת. השאלה שלי היא האם נהגתי בסדר (אציין שוב שככל הנראה הנזק לא היה רציני מידי כי לאוטו שלי גם לא היה נזק רציני מאוד אך בכל זאת לפי ההשערות שבדקתי זה בין 300 ל800). האם לפי ההלכה נהגתי בסדר שלא שמתי תמקסימום של הכסף?? אציין גם שהתפללתי בכל ליבי שה' ייתן לו לב לסלוח לי.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שהזיק לחברו חייב לשלם לו את הנזק. נתינת צדקה לא פוטרת מתשלום הנזק. ולכן במקרה שלך את צריכה לראות האם יש לך אפשרות לאתר את הבעל הרכב, ולשלם לו את הנזק. ובין אם תמצאי אותו ובין אם לא תמצאי נתינת צדקה לא מועילה במקרה זה.

בהצלחה.