שימוש בארון פגום האם נחשב למחילה על הפגם

שאלה:

שלום וברכה!
קנינו ארון לפני כחודשיים מחברה מסוימת, הארון הגיע פגום עם מדפים פגומים וגם המתקין עשה לנו חור בארון ובנוסף הביא לנו מסגרת לא תואמת לגודל של הארון.
אנחנו כבר כמעט חודשיים מתלוננים לחברה ומחכים מהם להתייחסות הם לא כופרים באשמה רק מושכים אותנו בלי סוף וכל הזמן מסננים אותנו השאלה שלנו האם מותר לנו להשתמש עד שהם יואילו בטובם להחליף לנו את הארון להשתמש בו? כי הוא פשוט תקוע לנו בחדר ואין לנו אפשרות להביא ארון אחר כרגע בגלל שא"א להוציא אותו מהחדר ומצד שני אנחנו רוצים להחזיר אותו להם רק שהם מעכבים את זה על פעם עם תירוץ אחר מה נוכל לעשות?
תודה רבה ושנה טובה.

תשובה:

שלום וברכה,

שימוש במוצר פגום נחשב למחילה על הפגם, ולכן אם השתמש במוצר הפגום לא יוכל לתבוע להחזיר את המקח. אולם אם הודיע למוכר שלא מוחל על הפגם, אין השימוש נחשב למחילה. אולם צריך לשלם למוכר על הפחת של השימוש.

בהצלחה.

מקורות:

מחנא אפרים אונאה סימן ה. והובא בהגהות רע"א על השו"ע סימן רלב סעיף ג.