תפילה – המשך

שאלה:

שלום וברכה!!!
אני רק מוסיף את הפרטים לשאלה ששאלתי בעבר.
אני קם כל יום בין 4:00 ל5:00 בבוקר אני עובד בתור משגיח כשרות עד השעה 8:00.(פחות או יותר. אני צריך לעבוד 3 שעות ו20 דקות).
השאלה שלי לגבי מתי שאני קם-
1) האם לברך ברכות השחר? כלומר אילו ברכות לברך לפני שאני מתפלל?
2)בדרך כלל אני יכול להתפלל בין 7:00 ל8:00 ביחיד (פשוט אין פה מנין עקב הקורונה) לפעמים יש לי אפשרות להתפלל ג"כ נץ במיוחד שעכשיו הוא יותר מאוחר.
(יכול להיות שאוכל לעשות את זה קבוע להתפלל בנץ ואז לעבוד בין 7:00 ל8:00).
האם הנץ עדיף או אח"כ ביחיד אבל לא תמיד כיוון שאחרי 8:00 אני מגיע למקומות שיש מנין רק אני לפעמים ממהר וחשבתי שאולי עדיף ביחיד.
3) האם עדיף להגיד סליחות באשמורת ביחיד או עדיף כמו החסידים לפני חצות הלילה או אחרי השעה 8:00.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אתה קם תאמר ברכות השחר ותלמד מעט פרק אלו דברים. עדיף להתפלל בנץ החמה מאשר אח"כ, בפרט שאתה לא יכול גם אחר כך להתפלל במנין. עדיף סליחות במנין, שתוכל לומר גם י"ג מידות.

שיתקבלו התפילות.