לא מרגיש את כל הדברים הטובים שמייחסים לשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב .

אני בערך חצי ככה חוזר בתשובה .

במהלך התשובה שלי שמרתי שבתות , למרות שנכשלתי והיו כמה שחיללתי בדרך , תמיד אני מתאפס ומנסה לעלות על הגל שוב .

הבעיה שלי שאני לא מרגיש באמת מה שכל הרבנים טוענים .

שכביכול שבת היא מקור הברכה והיא מברכת לך את כל השבוע ונותנת לך ״ אקסטרה ״ כוחות לעבור את השבוע יותר בקלות …

אני פשוט לא מצליח להרגיש את מה שכולם טוענים ושמרתי לפחות 10 שבתות לדעתי ( לא סופר אבל רק לפי הערכה ).

כמו כן , שמעתי מאחת ההרצאות של הרב זמיר כהן שטוען , במידה ואתה מרוויח לדוגמה 7000 אלף ש״ח , במידה ואתה שומר שבת , הכסף שלך מבורח ואתה כביכול תרוויח 7000 אלף , אבל בפועל אתה תשתמש בהם כאילו הם 14000 .

גם את זה לצערי אני לא רואה ….

כמו כן , עניין זרע לבטלה .

מאז שהבנתי את החומרה אני מנסה לשמור .

מגיע ל50 יום ואז לצערי נופל , מנסה בשנית , מגיע ל70 יום ואז נופל .

יום חמישי האחרון לצערי פגמתי בברית אחרי שמירה של 85-90 יום רצוף בלי לפגום .

אני רואה מלא רבנים שטוענים ש מוציא זרע לבטלה זה ראשי תיבות מזל , וספירת היסוד היא כביכול שולטת בכל המזל של האדם .

אבל , לא רק שאני לא רואה שום מזל בחיים שלי , אלא ההפך .

שמירת הברית רק גורמת לי להיות עצבני , נהיה לי פתיל קצר וכל דבר קטן מרתיח אותי .

כמובן שיש בזה גם הרבה היתרונות ואחד מהם הוא רמת טסטוסטרון גבוהה מאוד , מה שגורם להרגשה טובה כזאת ולביטחון עצמי בשמיים .
וברגע כמובן שאני שומר את הברית אני שם לב שכל הבחורות מסתכלות עליי בלי סוף ודופקות בי מבטים .

בקיצור כבוד הרב אני לא יודע מה לעשות ,באמת …

אני מניח שתשובה זה מסע ארוך ובהתחלה אי אפשר לצפות לכלום .

לא אשקר ואגיד שאני תלית שכולה תכלת , כי זה לא נכון .

הייתי עושה דברים נוראיים מתוך חוסר מודעות לעולם ולסביבה .

פוגם בברית כמה וכמה פעמים ביום ( יותר מ10 שנים לדעתי ) , הייתי עם גויות , הייתי גונב בגלל סביבה שדרדרה אותי למעשים לא טובים , פגעתי בבנות ישראל כי הייתי מושפע מהסביבה שלי , החטאתי אנשים לבוא איתי לכל מיני אטרקציות מיניות עם גויית , ובקיצור עשיתי אין סוף דברים רעים .

וזהו , אני פשוט לא יודע מה לעשות .
אני רוצה להרגיש את האור האלוקי הזה שכולם מדברים עליו , ואני מסתכל על כל הדתיים והחרדים שנראים לי כאלה מאושרים ובאלי גם שהמוח שלי יהיה זך וטהור .

וזהו, אשמח לשמוע את דעתך והמלצותיך .

תשובה:

שלום וברכה

האמת אומר לך, השפה הזו שאתה מצטט, שמתייחסת לשבת ככספומט מאוד טכני ורדוד, לא מוכרת לי, ואני גם חושב שהתורה והמצוות הם הרבה יותר מזה… האדם בא לעולם למלא יעוד, לקיים תכלית, יש טעם בחייו, האדם הוא נזר הבריאה! השבת היא זכר למעשה בראשית, הקדוש ברוך הוא שבת ביום השביעי של בריאת העולם, ואנחנו שובתים עמו, יש לנו קשר ישיר אליו, אנחנו תכלית בריאתו, הוא משגיח על כל מעאשינו, שמח בכל מעשה שלנו. אנחנו לא חיים חיי בהמה, אכילה שתייה תאוות שינה אכילה שתייה וכו' וחוזר חלילה… יש לנו סיפוק עצום, שמחה רוממות. אני יכול לתכוב על הענין הזה מגילות, אבל כל אדם מצווה לכתוב את מגילת חייו בעצמו.. רק שים לב לעקרון, להיות עבד ה' אלו חיים אחרים, רק שוטה יגמד זאת ל7000 ש"ח… אנחנו בעולם אחר במציאות אחרת. כל המבט שלנו על קשיי העולם הזה הוא אחר, אנחנו מבינים שהעולם הזה הוא בר חלוף, אין לנו זמן ורצון לעסו כאן בשטויות והבלים של צבירת רכוש או הטבת תנאי החיים [אני מדבר על שאיפה לא תמיד אנחנו מרגישים כך, אבל יש לנו שייכות להרגשה הזו ועלינו לפתח אותה כי היא אמיתית לגמרי..], אנחנו בכל המרץ להספיק לצבור להתקדם לעלות ולהתעלות וכו', אלו חיים אחרים.

על כך תחשוב ובזה תנסה להאחז.

ועכשיו נקודה שניה מעשית: שבת זה לא עונש… כלומר, מאוד חשוב לקיים את כל איסורי השבת, אבל לא פחות חשוב לקיים את חיי השבת, את מנוחת השבת המרוממת, סעודות עם דברי תורה שירה שיחות יפות, חיי חברה רוממות וכו', בשביל זה אתה צריך קשר עם אזיו מדרשה או משהו שיסדרו לך אירוח כזה וכדומה, שתרגיש את נועם השבת ולא רק את איסוריה.

בהצלחה רבה מאוד

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב אני מבין את עמדתך .
    לא באתי לזלזל בשבת חלילה ולא להוזיל מערכה .

    מצד שני , חשוב לי מאוד רווחה כלכלית ואני בטוח שכל בנאדם על פני האדמה הזאת שתציע לו חיים מרווחים ונטולי דאגות כספיות הוא לא יסרב לך .

    כמו שאמרתי , אני גיליתי את האמת לפני כמה חודשים , הבנתי מה התורה מתירה ומה היא אוסרת .

    הבנתי את חומרת העונש על חילול שבת וזה נכנס לי טוב טוב לראש , לכן התחלתי לשמור שבתות או לפחות להשתדל כמה שאני יכול .

    לכן , הטענה שלך שאני מתייחס לשבת כביכול בתור ״ כספומט״ שאמור לספק לי ברכה בכסף היא שגויה לדעתי .

    גם אם לא היה ברכה בכסף ופשוט היה ציווי מאלוקים לשמור שבת אז הייתי שומר , כמו כל המצוות שאדם חייב בהם .

    בנוסף , מעניין אותי מתוך סקרנות לדעת את השכר של כל מצווה ומצווה ואני חושב שזה לגיטימי לגמרי .

    וזה לא שאני טענתי x טענות .
    כמו שאמרתי , הרב זמיר כהן אמר את זה במפורש שהשבת מברכת את כל ימי השבוע .

    ואני בתור חוזר בתשובה נלהב שבאמת רוצה ומשתדל לשמור שבת , רוצה להרגיש את הברכה הזאת במהלך השבוע ולכן אני לא מבין מה לא בסדר בזה…

  2. חלילה לא אמרתי שמשהו לא בסדר, רק אמרתי שלטעמי ולפי הרגשתי, גם ההרגשה ששבת היא מקור הברכה של כל השבוע, זה לא רק ולאו דוקא ברווחה כלכלית, אלא הרבה יותר עמוק מזה, יהודי שומר שבת יש לו נפש עשירה, תכלית מיוחדת, סיפוק עצום, ואיכות חיים זו שווה פי כמה מהכסף. ברור הדבר שכולנו זקוקים לרווחה כלכלית, אבל נתפלל לה' שישלח לו את כל צרכנו בלי שזה יהיה שכר מצוותינו, שכר על המצוות שיתן בעולם הבא.. יפה שעה אחת בעולם הבא מכל חיי העולם הזה! כך אמרו חכמים.