אין משיחין בשעת הסעודה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול: שמעתי שיעור והרבנית שם אמרה ש"אין משיחין בשעת הסעודה" היא מצווה והיא בבחינת מת מצווה. היא הוסיפה שלא הרבה מקפידים על זה וזו לא הנהגה טובה שמא יקדים קנה לושט אלא מצווה ממש.
רציתי לשאול: האמנם?
אשמח לתשובה.
תודה רבה!

תשובה:

זה לא מדוייק, יש אומרים שהלכה זו אמורה היתה בזמנם שהיו מסבים על ספות וכמעט שוכבים, אבל בזמנינו שאוכלים בישיבה יש הרבה פחות חשש ואין איסור. כך מבואר בשערי תשובה בתחילת סי' קע ובדעת תורה שם.

לכן, אני מאוד מתחבר לרעיון שלה לשים לב לפרטים קטנים שאנשים לא מתייחסים אליהם תמיד די הצורך, אבל לא הייתי בוחר בנקודה זו. הכי חשוב להתחזק בתפילה בכוונה, לשון הרע, בין אדם לחברו, ומלבד זאת כל אחד במה שהוא יודע שהוא חלש בו…

שנזכה לשנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה על התשובה הנוכחית ותודה ענקית על כל התשובות להן זכיתי כל השנה . יכולתי לשאול כאן כל שאלה בהלכה ולקבל עליה תשובה כשאני בטוחה בודאות שהיא דעת תורה ולאמיתה של תורה.
    שנה טובה כתיבה וחתימה טובה. יתן ה' ותזכו לעוד שנים ארוכות במתן תשובות הלכתיות לכל הפונים אליכם.
    יישר כוח ענקי!!!!

  2. אמן. אף את והוריך שיחיו תזכו בעזרת ה' לשנה טובה ומבורכת עם כל הברכות הטובות, ושיהיו רק שמחות ובשורות טובות.