דגימת זרע מבחור לפני טיפול העשוי להזיק לפוריותו

שאלה:

ישנו בחור צעיר כבן 18 אשר נולד עם אשך אחד כאשר השני נמצא בחלל הגוף. בגיל שנתיים עשה ניתוח בקע אך לא מצאו את השני. כעת רוצים לעשות לו ניתוח על מנת למצוא את השני כאשר יש סכנה שהוא עלול להתפתח לגרורה סרטנית. אולם לפני כן הרופאים מבקשים ממנו דגימת זרע שאם הניתוח לא יצליח והוא עלול חלילה להיות עקר לפחות יש לו זרע משלו. השאלה היא האם מותר לו לתת זרע מיוזמתו כמובן לפי דרישת הרופאים ואין כאן הוצאת זרע לבטלה?

תשובה:

שלום רב,

לא כ"כ הבנתי מדוע החיפוש אחר האשך האחד עלול לפגוע בפוריות של האשך השני. אולם גם במידה וזה אכן כך, אם מדובר בבחור רווק כפי שמסתבר בהתאם לגילו, הגרי"ש אלישיב זצ"ל התיר להוציא זרע באמצעות גירוי חשמלי (בהרדמה מלאה) בלבד ולא בידיים, וכך רגילים להורות, (ראה שיעורי תורה לרופאים ח"ד עמ' 297). ניתן לפנות לארגון פרי חיים הם מסייעים בכך. – כמובן שיש צורך לדעת איזה רופא יעשה פעולה זו.
בכל מקרה של טיפול כזה של שמירת זרע חובה בהשגחה (מומלץ של "פרי חיים") בזמן ניקוי הזרע במעבדה ועל שמירת הזרע.
הטלפון של פרי חיים הוא 02-5001501