צניעות בעבודה

שאלה:

אני וחברתי ב״ה זכינו ללמוד יחד הלכות צניעות בתקופה האחרונה, אנחנו עובדות במקום מעורב (אנשים ונשים) מאז לימוד ההלכות נכנסה בנו המודעות לאיסורים הרבים שאפשר להגיע אליהם מאוד בקלות במקום עבודה ואיסורים שבאמת מתקיימים במקום באופן ברור! בין אם זה עם צוות העובדים ובין עם לקוחות. מקום מאוד בעייתי מבחינת צניעות. בעקבות הלימוד החלטנו לעזוב בע״ה את מקום העבודה, השאלה שלי היא אם ראוי לבשר למנהל את סיבת העזיבה, מצד אחד- הוא ביקש לדעת וחשבנו שיכול להיות שדווקא אם נסביר את סיבת עזיבתנו, זה יעורר אצלו את המודעות בעניין! ויעשה עם זה משהו שישפר את המצב. (המנהל הוא אדם דתי). מצד שני- החשש שהרי כתוב בהלכות צניעות שאין להרבות בשיחה עם גברים בעבודה וכו.
אשמח למענה ותודה רבה! מעריכות מאוד את העזרה.

תשובה:

בודאי אפשר להסביר לו, כל שיחה ענינית מכבד ומנומסת זה בסדר, רק לא שיחות ידידות וחברות.

ברכה והצלחה.