לא ילבש – קוקו לבעל קורא

שאלה:

האם גבר שמגדל שיער ארוך קוקו עובר על איסור לא ילבש מהתורה או דרבנן?
איך קובעים מה נקרא לבוש גבר או אישה נוכח למציאות המורכבת בימינו?
אשמח לפירוט מקורות
עד כמה ניתן להקל לבעל צקורא ספר או שליח ציבור? בציבור מתחזק..
האם מותר להתפלל במניין זה כשהוא ש"צ או בעל קורא?
אשמח למקורות
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ידועה שיטת הב"ח בסי' קפב, שכאשר אין כוונת הגבר להתדמות לאשה, אלא הוא עושה זאת כדי להראות 'פריק' או 'היפי' כזה… אינו עובר בלא ילבש, ואף שהמהרש"ם בסי' רמג ועוד אחרונים כתבו שאין הלכה כהב"ח, יש שסמכו על דבריו בשעת הדחק, ולכן כיון שאנחנו לא מדברים על עצם מעשיו של אותו אדם [שאגב נכנס גם לשאלה גדולה של חציצה בתפילין כמבואר במחצית השקל בסי' כז והובא במשנה ברורה שם], אלא לגבי שמיעת קריאת התורה ממנו, אין לפקפק בכשרותו, מה גם שודאי כוונתו לטובה והוא פשוט לא מודע לבעיות שיש בכך, והציבור כולו מתקרב ולא ישיבתי… אין צורך לעורר מדנים בענין זה ואפשר להתפלל שם.

שבוע טוב ומבורך.