יחסי אישות באשה מסולקת דמים

שאלה:

שלום וברכה אני נשואה 20 שנה ואם ל5 בלי העין הרע, שאלתי היא כאשר אני אסיים לקבל ווסת האם עדיין אני יוכל לקיים יחסי אישות עם בעלי? זה לא יהיה זרע לבטלה? תודה רבה על העזרה

תשובה:

שלום וברכה,

יש כאן טעות נפוצה. אין כל קשר בין הנושא של קיום יחסים ומצות עונה, לנושא של הילודה, אלו שני ענינים נפרדים. גם כאשר האשה בהריון או בהנקה שאינה יכולה להכנס להריון, או כאשר היא כבר מסולקת דמים מחמת גיל, קיימת מצות עונה ואין כאן הוצאת זרע לבטלה, ככל שזה נעשה בגופה.

חיים טובים ובריאים עד מאה ועשרים!