חיים משותפים ללא נישואין

שאלה:

חברה שלי שואלת מה גדר האיסור של לחיות חיים משותפים עם טבילה כהלכה
היא מפחדת להנשא
ומרגישה שזה פתרון בשבילה
אני לא יודעת מה ההלכה
ואיך לשכנע אותה שלא תנהג כך.

תשובה:

שלום רב,

האיסור הוא איסור זנות. לדעת הרמב"ם יש בזה איסור דאורייתא. ולדעת כמה מהראשונים אין בזה איסור דאורייתא אלא איסור דרבנן של זנות.

בנוסף, חשוב להבין. למרות שיתכן מאד שאין בזה איסור דאורייתא איסור זנות הוא חמור מאד. אתן דוגמה קטנה עד היכן אנשים נזהרו מאיסור זה: בגמרא במסכת כתובות (עג) יש נידון כאשר אדם מקדש אישה בתנאי מסויים. כלומר, אם בעתיד יהיה כך או כך האישה מקודשת ואם לא, אז היא אינה מקודשת. אח"כ נשא אותה בלי להזכיר שוב את התנאי. אנו אומרים שמן הסתם הוא ביטל את התנאי והיא מקודשת ללא תנאי. והסיבה לכך היא: שלא יתכן שהוא ירצה לגרום לעצמו איסור בעילת זנות שלאחר זמן אם התנאי לא התקיים הרי שהחיים שלא עד כה מתבררים היום כחיים ללא קידושין ובודאי אדם לא מסכים לזה ולכן הוא ביטל את התנאי. זאת אומרת אפילו שהוא חי עם האישה בהיתר גמור, שהרי היא מקודשת לו, אולם אם יווצר מצב בעתיד שאיכשהו בעילותיו ייחשבו לבעילות זנות זה לא יתכן שהוא רוצה. אז כאשר אנו מדברים על בעילות זנות במזיד???!!! ודאי שהן חמורות הרבה יותר.