האם גוי שבא על אשת איש היא נאסרה?

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול גוי שבה על אשת איש יהודיה האם היא נאסרה על בעלה וצריך לתתה גט. בבקשה אם אפשר מקורות לתשובה.

תשובה:

שלום רב,

בהחלט היא נאסרה. ראה שו"ע אבה"ע סי' קעח סעי' יט. שם הביא גם יש אומרים שזה הרא"ש בשיטת ר"ת שאם גוי בא על אשת איש והתגרשה מבעלה והגוי התגייר האם הגוי עדיין ייחשב לבועל שהרי נאסרה לבעל ולבועל או שאינו נחשב לבועל משום שהוא כבר התגייר. אבל העובדה שגוי אוסר את האישה זה פשוט. אמנם מדברי ר"ת בתוס' נראה שהוא עצמו סובר לא כך, אבל כולם תמהו עליו ולכן הרא"ש כתב שכוונתו רק כנ"ל.

רק מה שכתבת האם הבעל צריך לתת לה גט, התשובה בעקרון הוא כן. אבל יש נידון האם כאשר הבעל אומר למרות שהיא נאסרה עלי ואני לא הולך לחיות איתה עדיין איני רוצה לתת לה גט האם כופין על זה או לא. ראה בתשוסת רע"א בסוף ספר דרוש וחידוש רע"א