שכר בתקופת מגפה

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
רב קהילה (בחו"ל) שנעדר מהקהילה עקב מגיפת הקורונה ומקיים קשר אלקטרוני עם בני הקהילה, האם מגיעה לו משכורת? כמה?
בכבוד רב ובברכת כו"ח טובה

תשובה:

שלום וברכה,

רב קהילה שנעדר מהקהילה אין חובה לשלם לו עבור זמן הקרונה. כדין כל מכת מדינה שההפסד על הפועל. אולם אם הרב עובד דרך אמצעי מדיה ומשרת את הקהילה בשו"ת ועזרה לציבור, יש לשלם לו משכורת. אבל אם העבודה לא באותה רמה, והעזרה היא פחותה, ניתן להפחית לו ממשכורתו.

בהצלחה.