רגיל בעברה מסוימת האם נפסל לעדות

שאלה:

לצערי יש עבירה מסוימת שלא משנה כמה שאני משתדל לחזור בתשובה ומנסה להשתפר ולהפסיק לעשות אותה אני לא מצליח. האם הדבר פוסל אותי לעדות?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שנכשל בעברה דינו כעובר עברות לתאבון. ובפסולי עדות אין הבדל אם עובר להכעיס או לתאבון שנפסל לעדות. אם האיסור הוא מהתורה אם יש מלקות או מיתת בית דין, נפסל מהתורה. ואם אין מלקות נפסל מדרבנן. ואם העברה מדרבנן צריך שיהיה בה חימוד ממון.

אם העובר עובר באיסור מחמת שטועה וסובר שאין איסור בדבר, אינו נפסל לעדות.

יש אריכות בפוסקים האם ניתן להתיר עדות של אנשים שאינם מקפידים בשמירת תו"מ.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן לד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שם כתוב שאדם לא נאמן לפסול את עצמו מהעדות שמסר כיון שאין אדם משים עצמו רשע. אבל אם הוא יודע בעצמו שעובר עברות אסור לו להעיד.