הצהרת שווא כדי לקבל מימון למטפלת

שאלה:

היום רבים שרוצים לשלוח את הילד למשפחתון, ואין להורה מספיק שעות של עבודה כדי לקבל הנחה מהתמ"ת לשלם סכום יותר נמוך, אז יש אנשים שמשנים את התלוש ליותר מספר שעות של עבודה, וזה סוג של מירמה, האם מותר לעשות את זה משום גזל ?
בעיקר השאלה לאברכים בני תורה שקשה להם מאד לשלם סכום גבוה מידאי , וזה הבדל משמעותי בכסף או 800 ש"ח או 1300 ואפילו יותר.
תודה רבה
אם אפשר להרחיב זה דבר שרבים רבים עושים כן.

תשובה:

שלום וברכה,

פשוט וברור שאסור לשנות פרטים כדי להוציא תשלום מהרשויות. הוצאת כספים שלא לפי הנוהל שלהם הרי זה גזל גמור!. אנשים מקילים בדבר משום שחושבים שמות לגנוב מהמדינה, אבל כבר הבאנו פעמים רבות את דברי הפוסקים שסוברים שאין צד היתר לגנוב מהמדינה. ואין לגזול כספי ציבור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.