מהו סריס ע"י מחלה?

שאלה:

שלום,
שאלה:
"הראשונים נחלקו בנוגע לאדם
שנפצע על ידי שמים לאחר לידתו,
כגון על ידי: מחלה,
אם הוא נחשב לסריס חמה
או לסריס אדם.
בשולחן ערוך הובאו 2 הדעות.
-אך הפוסקים ובכללם
בעל הפתחי תשובה, -פסקו להקל."
1] איך התירו לו לשאת אישה והוא ואינו יכול לקיים עונתה ?
[מתוך: שארה כסותה עונתה.]
-שהרי הוא מסורס ?
האם זה בהנחה שהיהודיה שמשודכת לו מסכימה מראש למצב כזה שבו לא יהא לה עונתה ?
2] אדם שהסכים ושילם מרצונו על טיפול,
שיסרסו אותו, כדי לעזור לו למנוע: פגיעה-נפשית-גופנית,
-עד-כדי ספק-הרג/רצח -שלו את-עצמו ואת-סוביביו.
-האם מותר לו לבוא-בקהל-ישראל:
כדין-סריס-מחלה ? כדין-סריס-חמה ?
ודהיינו כי: כוונת-פעולת-סירוסו [שנעשתה באמצעות ניתוח.
-ולא-כימית-בלבד.]
הייתה לרפואתו-הנפשית,
-שהייתה חיונית לצורך:
שמירת הבריאות-הגשמית, -שלו ושל הסובבים אותו ?
זאת כמובן בהנחה שלאחר הניתוח להפיכתו לסריס מוחלט -יאבחנו אותו כבריא-נפשית וכשיר-לשאת-אישה בישראל ?
[ודהיינו שהבעיה-הנפשית
במקרה-הזה-שלו
צפויה להיות נפתרת-לחלוטין,
ובאופן דרמתי-ומשמעותי
בזכות
הניתוח שיהפכו ל-מסורס.
-שזה אומר כשיר-נפשית לשאת-אישה מפרספקטיבת- הרפואה-המערבית.].

תשובה:

שלום רב,

א. סריס יכול לקיים מצוות עונה. כלומר, אפילו אם אינו יכול להוליד, ונקח דוגמה: נחתכו לו שבילי הזרע עדיין הוא יכול לקיים עונה כאחד האדם. מעבר לכך ברור שמדובר שהאישה יודעת היטב את המצב אם הוא יכול להוליד או לא, אחרת יש כאן בעיה של קידושי טעות. ואפילו אם לא היה יכול לקיים עונה כאחד האדם ודאי שיכול לקדש אישה בדיוק כמו זקן שאינו יכול לקיים עונה כאדם צעיר.

ב. אם נעשה דבר כזה, הוא נחשב לסריס זה לא סריס חמה. אני מניח שיהיו פתרונות אחרים אילו ירצה. האופציה הזו אסורה. ואם זה נעשה ברור שאינו סריס חמה.