סעודת שבת בזמן שיעור תורה

שאלה:

שלום כבוד הרב, לא הבנתי הלכה בילקוט יוסף, והנה היא : "אחר סעודת שחרית קובעים ללמוד מדרשים וכדומה. ואסור לקבוע סעודה בשעה שנקבעה לציבור ללמוד. וכ"ש שאין להרבות בשיחה בטלה בשבת."

למה הרב יוסף מתכוון בכך ?

נוהגים אצלנו בשבת לקדש ולאכול ארוחת בוקר (עם לחם) אחרי התפילה, ואז אכולים את הסעודה היותר מורכבת סביב 12:00-1:00. האם יש בכך בעיה ?

תודה מראש.

תשובה:

אין בעיה. הלכה זו שכתב לא מאוד מצויה בזמנינו, ודאי לא בישובים עירוניים, שאין קהילה מוגדת מסויימת שקובעת שיעור שכולם באים לשם, זה היה מצוי מאוד בבגדד ועוד מקומות, ובזה אמרו שאין לקבוע סעודה בזמן שבני הקהילה הולכים לשיעור אלא ילך עמהם. יחד עם זאת יש לשים לב שיהיה זמן בשבת מוקדש ללימוד תורה, כי הם חיינו ואורך ימינו, וידועים דברי המקובלים ששעה בשבת היא כמו אלף שעות בימי החול.

הצטרף לדיון

תגובה 1