נר נוי – האם מוקצה?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם נרות נוי שאינם דולקים כמובן – האם הם מוקצה או שניתן להזיזם בשבת?

תודה רבה

תשובה:

נר בשבת הוא מוקצה ככל כלי שמלאכתו לאיסור, ראה משנה ברורה סי' שח ס"ק לד, ויש שהחמירו עוד יותר שדינו כמוקצה מחמת גופו שאסור לטלטלו גם לצורך גופו ומקומו כיון שאין לו תשמיש היתר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. "ראה משנה ברורה סי' שח ס"ק לד" אבל שם לא מדובר בנר שעשוי לנוי ואינו דולק כלל אלא בנר שמחזיק פתילת אש, והנר הוא בסיס לפתילה ולשלהבת, לכן גם אחרי שכבתה הפתילה הנר הוא אסור.