הוצאות בנייה משכן שעלי

שאלה:

ב"ה

ביצעתי תוספת בנייה ושכן מעלי רוצה להשתמש
והיו לי הוצאות משפט ועו"ד (מובן שקיבלתי רשות ללכת לערכאות)

1. האם מותר לי לבקש ממנו שישלם חצי מההוצאות משפט, והאם אני חייב להראות קבלות על כך .

2. וכן כמה ומה הוא צריך לשלם על עמודים ויציקות האם לפי הוצאות קבלן שלקחתי .

3.האם אני צריך להוציא צו עצירה שיבוא לדיון בבית הדין.

תודה ולהשמע

תשובה:

שלום וברכה,

לגבי הוצאות משפט צריך לשמוע מה היה כדי לקבוע האם צריך לחייב את הצד השני.

השכן שבונה על גבך צריך להשתתף במחצית מהוצאות של עמודים ותקרה שלך שזה רצפה שלו. התשלום צריך להיות חצי ממה שאתה הוצאת.

לא עושים צו מניעה על הבנייה, כיון שהוא בונה כדין אלא שהוא צריך לשלם את חלקו, ועל זה אין צו מניעה.

בהצלחה.