חלום על נפטר

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
סבתא שלי נפטרה לפני כחודש וחצי
מאז היא לא מפסיקה לבוא לנו בחלומות כולנו היינו מחוברים אלייה אבל אני הייתי מחוברת אליה מאוד וגם אמא שלי הייתה איתה כל הזמן לכן היא באה אלינו רוב הפעמים.
כמעט בכל החלומות היא נראית טוב בחלקם היא אף מדברת איתי ואומרת לי שהיא מאוד מתגעגעת אליי ולילדים.
ברצוני להתייעץ על החלום האחגון שהיה לי ולאמא שלי אתמול בלילה.
החלום שלי- חלמתי שסבתא שלי במן בור/קופסא בתור האדמה/קבר והיא מדברת איתי אני לא זוכרת על מה אני רק זוכרת שאני יושבת לידה ומדי פעם מחזיקה לה את היד ובמקביל שואלת שם מישהו כם אפשר לקחת אותה הביתה והוא אומר לי לא , בסוף שחגרו לנו אותה לדעתי רק לשישי שבת אם אני לא טועה .

החלום של אמא שלי באותו לילה- רואה את סבתא שלי כשהיא נראית ממש טוב עומדת במטבח ומבשלת מלא מלא אוכל מלא סירים של אוכל
ורואה קרוב משפחה שלנו אוכל מהאוכל שלה ואז אמא שלי אומרת לסבתא שלי איזה כיף הכנת אוכל אני אקח לי קצת וזהו .

מה אנחנו אמורים להבין מהחלומות הללו?
וגם מה זה אומר לנו שהיא באה אלינו כל כך הרבה?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל אין משמעות לחלומות, אדם חולם מהרהוריו ביום, ואתם עדיין חושבים עליה הרבה, הפטירה עוד טריה וכואבת. אבל דבר אחד ברור וזה מזכיר לו, סבתא נמצאת עכשיו בימי דין לא פשוטים עבורה, בשנה הראשונה הנשמה מכפרת את עיקר חטאיה בעולם הזה וזה לא קל, ואין אדם שאין לו חטאים, ואתם יכולים לסייע לה!!! כל חיזוק במצוות,ף כל קבלה טובה, כל זיכוי הרבים, אמירת תהילים, צדקה, חינוך יותר טוב לילדים, הארת פנים, כל דבר כזה גורם לה עונג שלא יאמן, וזה החסד הכי גדול שתוכלו לעשות איתה!

שנזכה לכל הטוב.