לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גימטריה של האותיות

שאלה:

שלום כבוד הרב .
2 שאלות בבקשה.

1. סתם מתוך סקרנות רציתי לדעת למה כל פרקי תהילים אחרי האות ״י״ מסתיימים באות ״ט״ לדוגמה –

הסדרה של פרק ״י״ מסתיימת בפרק ״יט״ .

הסדרה של פרק ״ס״ מסתיימת בפרק ״סט״ .

עד שמגיעים לסדרה של פרק ״ק״ שמסתיים בפרק ״קנ״ .

2. בהמשך לשאלה 1 רציתי לדעת למה אין פרקים של סדרה ״ר״ , ״ש״ ו- ״ת״ .

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הקביעה של מספרי הפרקים אינה סתם שרירותית ואינה קשורה לתהילים, זה פשוט נקבע לפי הגימטריה של האותיות שנוהגת בכל מקום. כאשר א-ט אלו הספרות 1-9. י' זה 10, כ'- 20 ל'-30 וכו' צ'-90, וק'-100,ר'-200,ש'-300. לכן כל סדרה עשרונית מסתיימת בט', זה יכול להיות 9,19,29 וכן הלאה… למה אין פרקים בר'? כי מה לעשות שיש רק 150 פרקי תהילים-ק"נ זה מאה חמישים [ק'-100, נ'-50].