לימוד ללא כלי עזר – ביטול תורה?

שאלה:

שלום וברכה לרבנים החשובים

העדפתי לשאול בנושא ה'ממונות' כיוון שאתם ה'עוקרי הרים' תוכלו לענות לי יותר נכונה בעניין העיון

ברוך ה' בימינו שלא כמו פעם יש המון המון ציורים וביאורים על מסכת עירובין כך שנחשבת בימינו כקלה, ושאלתי רבים וכולם ענו פה אחד שעם הציורים אינה קשה כלל, ושאלתי היא האם זה שאלמד את המסכת בלי ציורים שזה יקח לי בזמן כפול ומכופל, האם הדבר ייחשב כ'ביטול תורה' או לפחות באיכות..

תשובה:

זה לא נחשב ביטול תורה, כי אדרבה, בכך אתה מסתגל ללימוד עצמאי יותר, והדברים יחדרו בך גם עמוק יותר.

עלה והצלח.