בדיקת תאנים

שאלה:

שלום כבוד הרב.
האם אחרי שבודקים טוב את התאנה מותר לאוכלה?. תודה רבה.

תשובה:

התאנה נגועה מאוד ובדיקתה קשה מאוד, כדאי להמנע מלאכול. דומני שכבר 35 שנה לא אכלתי תאנים… [הדרך היא לחצות לשנים ולהפוך את האנה ולהשרותה בכוס מים ולראות אחרי כמה זמן מה צף, אבל לא מומלץ כי קשה להבחין. אם יש נגיעות כל שהיא יש לזרוק].

בכל אופן ניתן לאכול את התאנה, ובכדי לדעת איך לבדוק ניתן לעי' בספר הכשרות של הרב פוקס או בספר בדיקת המזון כהלכתו של הרב משה וויא שליט"א יש שם הנחיות ברורות ופשוטות כיצד לבדוק התאנה מתולעים. ממולץ מאוד לעי' בספרים הנ"ל כי באמת יש עוד פירות שיש בהם תולעים ויש בזה כמה וכמה פרטים זה תלוי האם התולעים מצויים או מיעוט המצוי , שאז צריך לבדוק מתולעים, ובאופן שאין מיעוט מצוי אפשר לבדוק רק מדגם. ובכל פרי צריך להכיר את אופי הגדילה ואיזה תולעים נמצאים בו ומתי הם באים וכיצד הצורה לבדוק האם יש בו תולעים. בקיצור כדאי מאוד לעי' בספרים הללו וללמוד טוב את הנושא ולהנצל מאכילת איסור.