טבילת כלים במקוה גברים / תולעת בפרי

שאלה:

שלום רב
המקווה כלים באיזורי מגורי מסריח כל המים שם מלאים תולעים, הסתפקתי האם אני יכול לטבול את הכלים במקווה של הגברים אצל חב"ד אני גם כך נוהג לטבול שם בימי שישי, או שמא בטבילת כלים יש חומרות ואין מקווה גברים מועיל להם.

עוד דבר, ברצוני לאכול אכילת עראי [על יד העץ] מפרי הרימון, השאלה היא אם יש תולעת בפרי היא מותרת כיון שעוד לא פרשה או שיש חילוק בין לפני הקטיפה ולאחר הקטיפה?וכן בין תוך הפרי לחוץ הפרי?

תשובה:

שלום וברכה

1. אם המקוה של הגברים מפוקח על ידי המועצה הדתית והוא כשר לטבילה כמקוה ממש [הרי לטבילת גברים מעיקר דהין די במים שאובים], אפשר לטבול שם גם כלים.

2. בודאי יש להקפיד על המתולע, אדרבה, ככל שזה התפתח במחובר יש יותר חשש ואסור גם כשזה התפתח מתוכו ולא בא מבחוץ.

שולחן ערוך יורה דעה הלכות בהמה וחיה טהורה סימן פד סעיף ו

תולעים הגדלים בפירות, בעודם במחובר, חשוב כשורץ על הארץ, ואסור אף על פי שלא פירש .

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על המענה.
    אז אם כן באיזה אופן כן יהיה מותר אם למעשה אין חילוק בין מחובר לארץ ללא מחובר?
    ראיתי בילקוט יוסף שכותב כך "תולעים שנמצאים בתוך פולים ואפונים, והקליפה משחרת עליהם מבחוץ, אין לאוסרם, לפי שהן מונחות במקום צר ואינם בכלל השרץ השורץ על הארץ, כל זמן שלא ריחשו".
    לא הבנתי איך בכלל אפשר לזהות את אותם תולעים מהסוג הזה שהוא מדבר עליהם שהם מותרות.