זוגיות – הבעל סובל מחסך רגשי לגבי כסף

שאלה:

שלום רב אני נשואה מזה 20 שנה.. מאז נישואינו בעלי דורש שאדווח על כל שקל שמוציאה.. עכשיו ילדים גדלו והילד לוקח את הרכב למשל אז הוא כועס על הדלק ..הם עובדים מגיל 14 ומפרנסים את עצמם.. אמרתי לו שאני חושבת שאולי לא היה מביא ילדים וכך לא היה לו הוצאות ולמה התחתן כי גם אני לטענתו מבזבזת לו כסף.. הילדים חיילים ואמרתי להם לא לבוא הביתה כדי שלא יהיו הוצאות.. מה עוד צריכה לעשות..הוא חונך בבית שחוץ מאוכל לא נותנים כלום לילדים הוא מגיל 12 עבד וקנה לעצמו בגדים ונעליים… אני תוהה לעצמי אולי באמת לא בנוי לחיי משפחה ..אם היה חי לבד לא היו לו הוצאות

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את התופעה המצערת שאת מתארת, אין ספק שבעלך סובל מאיזה שהוא חסך ריגשי שהוא חייב לטפל בו, הבעיה היא שאתם מתווכחים על הנושא כביכול יש כאן שאלה לגיטימית לדון עליה, ממילא הוא מתבצר בשלו ומבין לגמרי את השקפתו ואין לך מה לעשות. הדרך הנכונה יותר היא להסביר לו בלי להכנס לדיון, אלא בצורה נעימה והחלטית, שיש לו בעיה והוא צריך לטפל בזה. לא לבוא ממקום של האשמה וכדומה או עלבון, אלא תסבירי לו שהוא צריך עזרה, הוא פוגע בזוגיות, פוגע בכל הקשר שלו ולשלך עם הילדים, ויש לך דרישה בלתי מתפשרת שהוא יטפל בזה. בברגע שיבין ויפנה לאיזה סיוע רגשי זה כבר חצי הפתרון, כי כך כשיתחיל להתלונן זה כבר יהיה ממקום שהוא יבין שהבעיה אצלו. בענין זה אל תוותרי אבל גם לא להגיע לעלבון ולמריבה, תסבירי לו שאת חייבת לעזור לו, כי אם לא, זו פגיעה אנושה בחיי הנישואין ובזוגיות.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.