תפילת עמידה עם תינוק בחיתול מלוכלך

שאלה:

בס"ד
התחלתי תפילת עמידה מההתחלה עם תינוקת על הידיים. האם מותר?
אחרי כמה ברכות (כמה רגעים) שמתי לב לריח שאולי יש גדולים בחיתול. מיד הנחתי אותה לידי וסיימתי את התפילה.
האם זה ברכות לבטלה?האם יש לחזור על תפילת עמידה?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה כדאי להרגיע את התינוקת ולא להחזיקה על הידים בשעת תפילת שמונה עשרה, ובכל מקרה כאשר עשתה צרכיה הגדולים ויש ריח רע, יש להרחיק ממנו ארבע אמות, ואפילו באמצע שמונה עשרה מותר ללכת כדי להתרחק ולהמשיך, ובאופן זה שהרחת את הריח הרע ולא התרחקת, אם מדובר בתינוקת שכבר אוכלת דגן, יש לחזור ולהתפלל ולכוון שאם הלכה כדעות המקילים תהיה התפילה נדבה, אבל העיקר להלכה שזה נחשב ריח רע שיש לו עיקר למרות הכיסוי וחוזרים ומתפללים.

מקורות:

ראה הקדמת המשנה ברורה לסימן עט.